Stichting Triade

Stichting Triade beheert acht katholieke basisscholen in de gemeente Sittard-Geleen en heeft als missie ‘omdat elk kind telt’. Zij bieden, met zo’n 175 medewerkers, een schoolomgeving waar ruim 2.000 leerlingen kinderen zich prettig, geborgen en veilig voelen.

Door de combinatie van persoonsgegevens van leerlingen, medewerkers en belanghebbenden was het voor stichting Triade een uitdaging om een proces in kaart te brengen om AVG compliant te worden.

“Privacy bescherming is altijd van belang, zeker waar het kinderen betreft. Privacy Clear heeft met een Privacy Deep Scan inzichtelijk gemaakt waar wij ons op het gebied van de AVG bevonden. Dat was het eerste meetpunt om acties te kunnen ondernemen. Vervolgens is er een duidelijk stappenplan geformuleerd om AVG compliant te worden”

Andy Cobben, Voorzitter College van Bestuur Sstichting Triade

Om eenduidig op alle scholen het belang van de AVG te benadrukken werden er op alle scholen van stichting Triade AVG infosessies verzorgd. Daarnaast wordt Privacy Clear op basis van een overeenkomst als Externe Functionaris Gegevenbescherming (EFG) door Triade ingehuurd om de AVG compliancy ook op lange termijn te waarborgen en blijvend te begeleiden.